Kdo smo

Urška Trček Lenarčič, 1. violina

Z odliko (suma cum laude) je diplomirala iz violine na ljubljanski Akademiji za glasbo in zaključila študij muzikologije na Filozofski fakulteti. Vlogo prve violine kvarteta je prevzela z navdušenjem in odgovornostjo. Znanje in izkušnje s solističnih nastopov, tekmovanj, komornih koncertov in projektov z različnimi orkestri z veseljem prenaša na mlade na GŠ Vrhnika in GŠ Trebnje.

V prostem času kvačka, sestavlja 5000 puzzlov in skrbi, da eko bio vrta ne preraste plevel. Nevihtam se v velikem loku izogne. Sezono najljubše tv-serije brez težav večkrat pogleda do konca.

Neža Bizjak, 2. violina

Diplomirala je z odliko (suma cum laude) na ljubljanski Akademiji za glasbo ter med študijem kot članica tria Irenema prejela študentsko Prešernovo nagrado AG za odlične dosežke v komorni glasbi. Izkušnje in znanje, ki jih je nabrala na koncertnih odrih in tekmovanjih, je dopolnila s pedagoškim izpopolnjevanjem doma in v tujini ter pridobila Willems pedagoško diplomo. Kot profesorica violine deluje na Glasbenem centru Edgar Willems.

Prisega na temno čokolado, čez mesto se najraje zapelje s kolesom, snega se vsakokrat prav po otroško razveseli (po potrebi tudi kida). Uživa v lenobnih nedeljskih jutrih, ko jo ura pusti pri miru in lahko davno začetemu romanu končno pride do konca.

Peter Kranjec, viola

Diplomiral je iz violine na ljubljanski Akademiji za glasbo in se izpopolnjeval na Univerzi za upodabljajočo umetnost na Dunaju. Vsakodnevno na GŠ Franca Šturma Ljubljana in GŠ Domžale skrbi, da violine ne škripajo, v prostem času pa širi glasbena obzorja najstnikov kot vodja mladinskega godalnega orkestra v Ljubljani. V kvartetu je preklopil na violo in z veseljem izkoristil vse prednosti velikih rok.

Je prijatelj z računalniki in operacijskimi sistemi (in League of Legends), rad sestavlja skulpture iz Lego kock brez načrta, ne mara gužve. Posodo s kavo vedno izprazni do konca.

Urša Kržič, violončelo

Končala je študij violončela na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot članica klavirskega tria GUD je ponosna prejemnica študentske Prešernove nagrade AG za številne nastope in izjemne dosežke na tekmovanjih in koncertnih prireditvah, s komornim zborom Vokalna akademija Ljubljana pa je osvojila Evropo in veliko zborovsko nagrado Evrope. Svoje vsestransko znanje deli učencem GŠ Vrhnika.

Vedno si vzame trenutek za sudoku, nakupuje šele, ko je res nujno, ve, kaj je plajba. Misli si prevetri med tekom po barju, voljo pa utrjuje na maratonih, kjer vedno trmasto priteče do konca.